Gazpacho (a spanyol –mediterrán- konyha remeke)
2008.06.28. 11:37
Hozzávalók: 4 cső zöldpaprika, 1 közepes uborka, 6-7 szem paradicsom, 1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál olaj, 1 evőkanál ecet, 12 dkg szétmorzsolt száraz kenyér,
1 evőkanál nagyon finomra vágott zellerlevél és petrezselyem, egy csipet majoránna, só, bors.
A paradicsomot és az uborkát hámozzuk meg, vágjuk kockákra. A paprikákat magozzuk ki, és vágjuk négyfelé, majd vágjuk apró darabokra a hagymát, fokhagymát. A zöldségeket keverjük össze turmixgépben, majd adjuk hozzá az olajt, ecetet, ízesítsük meg a fűszerekkel. Öntsük fel annyi hideg vízzel, hogy még sűrű maradjon, majd keverjük hozzá az elmorzsolt kenyeret. Hűtsük le legalább két-három órára.
Spanyolországban is tájanként változik az összetétel. A variációkat Önökre bízom!
|