Gyors fogyós rebarbara leves
2008.06.23. 15:04
(A rebarbarát a népi gyógyászat májproblémákra javasolja. Veseköveseknek gondot okozhat magas oxálsav-tartalma, de mindenki más egészséggel fogyaszthatja. Folsav és szelén van benne jelentős mennyiségben.)
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók: 1/2 kg rebarbara, 1 evőkanál liszt, 3 evőkanál cukor, 4 szegfűszeg, 2 fahéj, 1 citrom reszelt héja
A rebarbarát megmossuk, 2-3 cm-es darabokra vágjuk, és kb. 2 l vízben feltesszük főni.
Hozzáadjuk a fűszereket. A lisztet a cukorral és egy kevés vízzel simára keverjük, a megpuhult rebarbarához öntjük, vigyázva, hogy csomómentes maradjon, majd forrásig főzzük.
Tápanyagtartalom egy adagban: Energia: 134 kcal (560 kJ), Fehérje: 1, 37 g, Zsír: 0, 32 g, Szénhidrát: 29, 38 g, Koleszterin: 0 mg, Rost: 7, 15 g, C-vitamin: 13, 23 mg, Kalcium: 55, 57 mg, Vas: 2 mg, Nátrium: 3, 56 mg
|