Édes pirospaprika juhsajttal töltve (cukorbetegek)
2008.06.23. 14:46
(A paprika és a juhsajt alacsony szénhidrát-tartalma miatt ajánlható cukorbetegnek is ez a recept.)
Elkészítési idő: 70 perc
Hozzávalók: 4 db édes pirospaprika, 15 dkg juhsajt, 1 db tojás, 2 evőkanál tejföl vagy joghurt, só, 4 evőkanál olívaolaj
A paprikákat megmossuk és szárazra töröljük. Sütőlemezre helyezzük, és előmelegített sütőben 200şC fokon sütjük, amíg a bőre fel nem reped, majd zárt edényben hűlni hagyjuk. Bő hideg vízben, lehúzzuk a bőrét, majd hosszabban kettévágjuk és szétnyitjuk. A magokat és a fehér házat eltávolítjuk. A sajtot villával szétnyomkodjuk, és a tojással, tejföllel (joghurttal) összekeverjük. Ezzel a sajtmasszával töltjük meg a paprikákat. Magas peremű tűzálló tálba tesszük, megszórjuk kevés sóval, és olívaolajat csepegtetünk rá. Sütőben 180şC fokon 40 percig sütjük.
Tápanyagtartalom egy adagban: Energia: 309 kcal (1292 kJ), Fehérje: 11, 9 g, Zsír: 24, 2 g, Szénhidrát: 10, 6 g, Koleszterin: 84 mg, Rost: 3 g, C-vitamin: 85, 5 mg, Kalcium: 180, 7 mg, Vas: 1 mg, Nátrium: 541 mg
|