Spenótos palacsintatorta (méregtelenítő)
2008.06.23. 14:43
(A palacsinta nemcsak édesen, de sósan is kiváló, főleg zöldségekkel megrakodva. A spenót magas rosttartalma segíti az emésztést, és a méreganyagok távozását a szervezetben.)
Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók: 10-12 (vastagabb) palacsinta, 50 dkg spenót, 6 dkg vaj, 1 evőkanál liszt, 2,5 dl tej, reszelt sajt ízlés szerint, só, őrölt fehér bors
Sós vízben főzzük meg a tisztított spenótot, majd csepegtessük le. Kivajazott tűzálló tálba rakjuk le rétegesen a palacsintákat, majd halmozzuk rá a spenótot. Ezután olvasszunk meg egy diónyi vajat egy serpenyőben, hintsük rá a lisztet, majd állandó kevergetés mellett adjuk hozzá a tejet is. Sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön főzzük addig, míg a szósz sűrűsödni kezd. Ezután öntsük rá a rétegezett palacsintára, tetejét szórjuk meg reszelt sajttal. Tegyük sütőbe és süssük ropogósra.
Tápanyagtartalom egy adagban: Energia: 428 kcal (1789 kJ), Fehérje: 18, 4 g, Zsír: 18, 2 g, Szénhidrát: 47, 1 g, Koleszterin: 123, 2 mg, Rost: 2, 44 g, C-vitamin: 2, 6 mg, Kalcium: 310, 9 mg, Vas: 1, 67 mg, Nátrium: 837 mg
|