Joghurtleves
2008.06.23. 14:31
Hozzávalók: 2 dl joghurt, 1 l erőleves vagy húsleves (készülhetnek leveskockából), 5 dkg vaj vagy margarin, 5 dkg liszt, 5 db fodormentalevél, ízlés szerint: só, őrölt fehér bors, csemege pirospaprika.
Előkészítjük a levest, hogy felhasználáskor már hideg legyen. A joghurtot habverővel felkeverjük, hogy habos legyen, majd hozzáadjuk a hideg erőlevest. A vajból vagy a margarinból, és a lisztből világos rántást készítünk, a joghurtos erőlevest ráöntjük, simára keverjük és csendes tűzön 5-8 percig rotyogtatjuk, ezalatt kissé besűrűsödik. Fűszerezzük: a finomra vágott fodormenta levelekkel, őrölt fehér borssal, és a sóval. A csemege pirospaprikát a legvégén keverjük bele. Forrón tálaljuk, de hidegen is fogyasztható, hűsítő étel.
|