Spenótos tortilla
2008.06.23. 14:28
Hozzávalók: 75 dkg friss vagy 60 dkg fagyasztott spenót, 2 fej vöröshagyma, 3 evőkanál vaj, 3 gerezd fokhagyma, só, őrölt bors, 4 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál fenyőmag, 8 tojás.
A spenótot előkészítjük: ha fagyasztott, kiengedjük; ha friss, megmossuk, és a szárait levágjuk. A vöröshagymát finomra vágjuk, és egy nagy lábosban, forró vajon megdinszteljük. A spenótot is hozzáadjuk, megfonnyasztjuk. A fokhagymát hozzápréseljük, sóval, borssal ízesítjük. Egy serpenyőben 2 evőkanál olajat felforrósítunk, és a fenyőmagok felét megpirítjuk benne. A spenótot leszűrjük, majd jól kinyomkodjuk. Négy tojást felverünk, és a spenót felét összekeverjük vele. A spenótos-tojásos keveréket a fenyőmagokra öntjük, és alacsony lángon sütjük, míg kicsit meg nem köt. Közben a serpenyőt folyamatosan rázogatjuk, nehogy leragadjon a tortillánk. Néhány perc múlva megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük, majd egy tányérra csúsztatjuk. A hozzávalók másik feléből elkészítjük a másik tortillát. Háromszögekre vágva tálaljuk.
|