Pestó csemegék
2008.06.23. 14:27
Hozzávalók: 45 dkg pizzatészta, 10 dkg pesto szósz, 15 dkg koktélparadicsom, 5 dkg morzsolt juhtúró, 4 dkg fenyőmag, olívaolaj, só.
A tésztát kinyújtjuk, majd egy forma, esetleg egy pohár segítségével korongokat szaggatunk belőle. Egy nagyobb sütőlapot kikenünk olajjal, és elrendezgetjük benne a korongokat úgy, hogy megfelelő távolságra legyenek egymástól. A tésztát rövid ideig pihentetjük, közben a sütőt 200 fokosra forrósítjuk. A paradicsomot megmossuk, félbevágjuk, és megsózzuk. A tésztakorongok mindegyikét megkenjük egy-egy kávéskanálnyi pestóval, majd fejjel lefelé a tetejükre helyezünk egy-egy fél koktélparadicsomot. A pizzácskákat megszórjuk a juhtúróval, a fenyőmaggal, és végül 10 percig sütjük őket.
|