Főtt marhahússaláta
2008.06.23. 14:24
Hozzávalók: 45 dkg sovány, levesben főtt marhahús, 65 dkg burgonya, 1 db közepes hagyma, esetleg 3 szem gyöngyhagyma, 25 dkg termesztett csiperkegomba, 1 db citrom leve, pár szál metélőhagyma és zöldpetrezselyem, 3 db egész tojás, 1,5 dl fehérbor, 4 evőkanál olaj, só, őrölt bors.
Megfőzzük héjában a burgonyát (kb. 25 perc), keményre a tojásokat. Falatnyi kockákra vágjuk a főtt húst, megborsozzuk, és olajjal megöntözzük. A földes végétől megtisztított, megmosott gombát vékonyra szeleteljük, citromlével meglocsoljuk. Apróra vágjuk a hagymát, és a gombával együtt a húshoz keverjük. A megfőtt burgonyát és a tojásokat meghámozzuk, hagyjuk kihűlni; a burgonyát szintén falatnyi kockákra, a tojásokat negyedekbe vágjuk, és a húshoz keverjük. Csipetnyi sóval fölmelegítjük a bort, meglocsoljuk a salátát, tetejét megszórjuk apróra vágott metélőhagymával és zöldpetrezselyemmel; negyed tojásokkal díszítjük és azonnal tálaljuk.
|