Párizsi gombakoszorú
2008.06.23. 14:23
Hozzávalók: 75 dkg termesztett csiperkegomba, 5 dkg vaj, 2 egész tojás, 12 dkg reszelt sajt (trappista vagy ementáli), 2,5 dl besamel, só őrölt bors.
Vágjuk le a gombák földes végét, hideg csapvíz alatt jól mossuk meg. Serpenyőben vajat forrósítunk, és beleöntjük a gombát (ha túl nagyok, hosszában cikkekre vágjuk), megsózzuk megborsozzuk, és nagy lángon 10-15 percig dinszteljük, amíg a gomba leve elpárolog. Közben mély tálkában összekeverjük a besamelt a reszelt sajttal és a tojások sárgájával, végül hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét is. Kivajazunk egy közepes kuglófsütőt, és beleöntjük a masszát. Párolóedénybe állítjuk, majd középmeleg sütőben 35 percig sütjük. Előmelegített, kerek tálra borítjuk a megkocsonyásodott gombakoszorút, üreges közepébe sült gombaszeleteket rakunk és melegen tálaljuk.
|