Olasz uborkás-babsaláta
2008.06.23. 14:20
Hozzávalók: 25 dkg salátalevél, 12 dkg kígyóuborka, 20 dkg paradicsom, 25 dkg babkonzerv, 4 evőkanál vörös borecet, 2 evőkanál balzsam ecet, 4 evőkanál citromos olívaolaj, só, őrölt bors.
A salátaleveleket alaposan megtisztítjuk, megmossuk, majd lecsöpögtetjük. A salátát, a kígyóuborkát, a paradicsomot kis kockákra vágjuk, majd egy keverőtálba tesszük. A konzervbabot leszűrjük, majd a zöldségekhez adjuk. Egy másik tálban összekeverjük a vörös borecetet, balzsam ecetet, a sóval és az őrölt borssal, majd a zöldségekre öntjük. Óvatosan kevergetve hozzáöntjük a citromos olívaolajat is. Tálalásig lefedve hűtőben tároljuk.
|