Csirkemáj saláta (nyári vacsira)
2008.06.23. 14:16
Hozzávalók: 4 db fejessaláta, 40 dkg csirkemáj, 10 dkg vöröshagyma, 2 dl paradicsompüré, 8 dkg csiperkegomba, babérlevél, só, őrölt fehérbors, majoránna, cukor, olívaolaj.
Kevés olajban fonnyasszuk meg a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát, majd szórjuk rá a szívétől megtisztított, félbevágott és hideg vízzel leöblített csirkemájat, majd pirítsuk meg. Öntsünk alá 0, 5 dl hideg vizet, ízesítsük a fűszerekkel (egy csipet majoránna, só, bors, babérlevél) és adjuk hozzá a paradicsompürét, egy fél kiskanálnyi cukrot. Kevergetve forraljuk össze. A gombát tisztítsuk meg és vágjuk fel vékony cikkekre, majd egy másik serpenyőben kevés olajon pároljuk meg. A fejes salátát alaposan öblítsük le és leveleit tépkedjük egy tálba. Erre öntsük rá a paradicsomos csirkemájat, tetejét díszítésül szórjuk meg a párolt gombával.
|