Törökös újburgonya saláta
2008.06.23. 14:15
Hozzávalók 4 személyre: 1 kg újburgonya, 1 evőkanál olívaolaj, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, őrölt kömény, koriander (őrölt), paprika őrlemény (ki mit szeret, lehet csípős, de lehet édesnemes is), őrölt fahéj, kurkuma, friss bazsalikom és petrezselyem levél, egy citrom leve, 0,5 dl olívaolaj, cukor, só, őrölt fehérbors, chiliszósz, vagy csípős paprikakrém.
A burgonyát tisztítás után főzzük meg. Egy serpenyőben egy evőkanál olajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, fokhagymát, és a rászórt őrölt fűszereket. Kevergessük fakanállal, majd adjuk hozzá a paprika őrleményt, az újburgonyát, az apróra vágott friss fűszereket. Készítsük el hozzá az öntetet: a cukrot, a csipetnyi borsot, chiliszószt keverjük össze a citrom levével és az olívaolajjal. Lehűtve kínálhatjuk.
|