Nyers almaleves
2008.06.22. 16:10
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg jonatán alma, 5 dl vörösbor, só, őrölt fahéj, 1 dl tejszín, 8 dkg kristály vagy porcukor
50 dkg jonatán alma, 5 dl vörösbor, só, őrölt fahéj,1 dl tejszín.
Bármilyen gyümölcsből készülhet, vegyesen is. Személyenként kb. 15 dkg-ot számítunk. A gyümölcsöt megmossuk, lehámozzuk, magházát eltávolítjuk; kb. a felét - ha kell - kevés vízzel összeturmixoljuk. Ízlés szerint cukrozzuk, belekeverünk 5 dl vörösbort és vízzel jó liternyire, felhígítjuk. Csipet sóval és késhegynyi őrölt fahéjjal fűszerezzük, majd közepes nagyságú cikkekre, illetve kockára vágjuk a maradék gyümölcsöt és hozzáadjuk. 1 dl tejszínnel összevegyítjük. Jól lehűtve tálaljuk.
|