Giardinetto gyümölcsnapra II.
2008.06.22. 16:06
Hozzávalók 10 személyes tálhoz: 50 dkg narancs, 40 dkg jonatánalma, 30 dkg vilmoskörte, 30 dkg vajkörte, 40 dkg banán, 30 dkg nagy szemű fehér szőlő, 30 dkg cardinál szőlő, 20 dkg szilva, 10 dkg dió, 30 dkg őszibarack, konyakmeggy (vagy egyéb desszert), 5 szőlőlevél, 10 db marcipánfigura
Miután minden gyümölcsöt hideg vízben, szitára téve jól leszárítjuk. Az almát, körtét száraz ruhával fényesre töröljük. A narancsot megdresszírozzuk (megdíszítjük) olyképpen, hogy a héját nyolc részre osztva, egy éles kés hegyével bevágjuk és kb. háromnegyed részig lefejtjük, majd szépen visszahajtva egy szép virágsziromhoz hasonló narancsot kapunk. A banán héját nem a szárnál, hanem a gyümölcs ellenkező végén, négy helyen bevágjuk, és félig lehúzzuk, s így rakjuk fel a tálra. A dió egyik felét megtörjük, héját óvatosan eltávolítjuk, hogy a dió egészben maradjon. Az így előkészített gyümölcsöket szőlőlevéllel bélelt ezüst gyümölcstálra vagy szép gyékénykosárba rakjuk, illetve helyezzük harmonikus színösszeállításban. Kívánalom szerint még teletűzdelhetjük szőlőlevéllel befejezésképpen.
|