Retek saláta
2008.06.22. 15:58
Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók 4 személyre: 1 kis fej saláta, 1 csomag retek, 15 dkg sárgarépa, egy zellergumó fele, 4 dl joghurt, olívaolaj, 1 gerezd fokhagyma, vörösborecet, só
Tisztítsuk és mossuk meg a zöldségeket. A retkeket hosszanti irányban vagdossuk be, és tegyük hideg vízbe, amíg ki nem nyílnak, mint a virág. Vágjuk karikákra a répát, csíkokra a zellert, és 2 percig blansírozzuk (leforrázzuk) zubogó vízben, majd szűrjük le. Helyezzük tányérokra a salátaleveleket, majd rendezzük el rajtuk a répát, zellert és a retkeket. Zúzzuk össze a fokhagymát, keverjük el egy kevés sóval, ecettel és olajjal, majd ezt az öntetet osszuk el a tányérokon. Keverjük össze a joghurtot, és minden tányér salátára öntsünk belőle egy keveset.
|