Osso Bucco (olasz specialitás)
2008.06.22. 14:41
Hozzávalók: 1,5 kg szeletelt borjúcsülök (3 cm, így kapható szupermarketben), őrölt bors, 1 citrom héja, 10 dkg liszt, 1 evőkanál ételízesítő, 1 db olaj, 25 dkg sárgarépa, 25 dkg zeller, 15 dkg vöröshagyma, 1 db póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 dkg vaj, 3 dl fehérbor, 2 db babérlevél, 1 maroknyi bazsalikom, fél teáskanál kakukkfű, 1 evőkanál citromlé, 2 evőkanál paradicsompüré, 2 db cukkíni, só.
A hússzeleteket megmossuk, szárazra töröljük. Sóval, őrölt borssal, reszelt citrom héjával fűszerezzük. Lisztbe forgatjuk és forró olajban körbesütjük. Egy lábosba tesszük, közben a zöldségeket apró kockákra vágjuk. Vajon pároljuk, hozzáadjuk a vörös- és a póréhagymát, majd a paradicsompürét, majd a zúzott fokhagymát. Tovább pirítjuk, majd a fűszereket is rászórjuk és fehérborral felöntjük. Felforraljuk és a hússzeletekre öntjük. Alufóliával lefedve sütőben 190 fokon 1 óra 40 percig pároljuk. Időnként kevés bort öntünk hozzá. Ha a borjúcsülök hús már vajpuha, a mártását még sóval, borssal, citromlével ízesítjük. Köretnek párolt cukkínit adunk mellé.
|