Kishúsfazék
2008.06.22. 14:39
Hozzávalók: 80 dkg csontos marhaszegy, 30 dkg marha velős csont, 1 db 1,5 kg-os csirke, 3 db póréhagyma, 1 fej vöröshagyma, 1 db zeller, 3 db tisztított sárgarépa (10 cm-es darabokra vágva), 1 db petrezselyemgyökér (hámozva, négyfelé vágva), 5 egész bors, 2 db babérlevél, 1 kis kanál szárított kakukkfű, só.
Tegyük a marhahúst és -csontot egy fazékba, adjunk hozzá annyi vizet, hogy ellepje a húst. Közepes lángon lassan forraljuk fel. A felszínéről szedjük le a habot, tegyük takarékra, adjuk hozzá a hagymát, és lefedés nélkül főzzük 3 órát. Tegyük bele a csirkét, forraljuk fel ismét, majd most is habozzuk le. Most tegyük bele az előkészített zöldségeket és a fűszereket, lassú tűzön még egy órát főzzük. Konyhai fogó segítségével tegyük a csirkét és a marhahúst egy tűzálló tálba, a zöldségeket is tegyük a hús mellé. A levest szűrőruhán szűrjük át. Velős-csont pirítóst készítsünk. Mustárral, savanyúsággal, és sóval kínáljuk.
|