Babos szűzpecsenye
2008.06.22. 14:37
Hozzávalók: 60 dkg szűzpecsenye, 50 dkg babkonzerv, 2 fej hagyma, 2 db kaliforniai paprika, 2 db paradicsom, 2 evőkanál ketchup, só, 20 dkg burgonya, chilipaprika, 1 gerezd fokhagyma, rozmaring, 15 dkg trappista sajt.
A hagymát felszeljük és megpirítjuk, a szűzpecsenyét felvágjuk, majd a zöldségeket kockára vágjuk. A piros paradicsom mellé zöld és sárga kaliforniai paprikát válasszunk. Most a könnyebbség kedvéért konzervbabot használunk, de más babból is elkészíthetjük ezt az ételt.
A hagymához adjuk a szűzpecsenyét, majd a zöldségeket, és együtt pároljuk. Belekerül a vörösbab, egy kis durva bors, az apróra vágott chilipaprika, végül öntünk bele egy kevés ketchupot. Amikor már majdnem kész, egy kevés fokhagymát vágunk bele, valamint rozmaringot. Az előre megfőzött burgonyát daraboljuk, beletesszük az ételbe, összekeverjük és tálaljuk. Tálakba tálaljuk, a tetejére sajtot reszelünk, paradicsommal és zöld salátával díszítjük.
|