Pikáns tyúkgombócleves
2008.06.22. 14:20
Hozzávalók 4 személyre: 1 evőkanál olaj, 3 dkg vöröshagyma, 10 dkg sárgarépa, 8 dkg paszternák, 5 dkg zeller, 1 evőkanál paradicsompüré, 5 g csemege paprika, őrölt szerecsendió, ˝ csokor petrezselyemzöld, 2 babérlevél, 1 dl tejfel, 1 kiskanál ételízesítő, 1 kiskanál mustár, 1 citrom, ˝dl száraz fehérbor, 25 dkg baromfipép (főtt baromfihús, kétszer átdarálva), 2 tojás, 5 dkg szójaliszt, 2 dkg liszt, ˝csomag metélőhagyma, őrölt bors.
Olajban a finomra vágott vöröshagymát és a tisztított, hasábokra felaprított zöldségeket fedő alatt kissé megpároljuk. Rátesszük a paradicsompürét, fűszerezzük, majd felengedjük 1,5 liter vízzel és felforraljuk. A baromfipépből a tojással, a szójaliszttel és a liszttel galuskaszerű masszát keverünk. Finomra vágott petrezselyemzölddel, sóval, őrölt borssal, reszelt szerecsendióval fűszerezzük. A forrásban lévő levesbe szaggatjuk. A tejfelt a mustárral és a fehérborral simára keverjük, majd a forrásban lévő levesbe habarjuk. Tálalásnál citromszelettel és vágott metélőhagymával díszítjük.
|