Levesek : Hideg uborkaleves /másnaposságra kiváló/ |
Hideg uborkaleves /másnaposságra kiváló/
2008.06.22. 14:18
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg kígyóuborka, 8 dl joghurt, só, őrölt fehér bors, reszelt szerecsendió, 1 csokor kapor.
Az uborkát meghámozzuk, félbevágjuk, és a magos részét kanállal gondosan kiszedjük. Az uborkát nagyobb fokú reszelőn lereszeljük, és vékonyan egy nagyobb lapostányérba terítve, erősen megsózzuk. A hűtőszekrényben kb. 20 percig állni hagyjuk, hogy a lé jól kijöjjön belőle. A megmosott kaprot szárazra töröljük, finoman leveleit apróra vágjuk. Az uborkareszeléket, szűrőbe téve leöblítjük, hogy a sót teljesen kimossuk belőle, sőt kanál segítségével jól kinyomkodjuk. Az uborkareszeléket, a joghurtot borssal, szerecsendióval ízesítjük, és turmixgépen teljesen simára keverjük. A kész levest kaporral megszórjuk, és tálalásig hűtőszekrényben tartjuk. Fogyasztás előtti napon is elkészíthetjük.
|