Halleves "Palotai"
2008.06.22. 14:16
Hozzávalók 4 személyre: 2,5 kg ponty, 25 dkg vöröshagyma, 2 zöldpaprika, 15 dkg vegyes leveszöldség, 2 közepes paradicsom, 3 dl tejfel, 3 tojássárgája, 2 dkg csemege pirospaprika, 5 szem egész bors, 1 babérlevél, 8 dkg csipetke, só.
A megtisztított halak húsát lefejtjük a csontról, és a fejét a csontokkal, az apróra vágott vöröshagymával, a megtisztított, hasábokra vágott zöldségekkel, a kicsumázott zöldpaprikát és a paradicsomot felszeletelve tesszük a 2 liter sós vízbe, 1 óra hosszat lassan főzzük. A filéket feldaraboljuk és besózva hűtőbe helyezzük. Amikor a fej és a csontok megfőttek, átszűrjük, beletesszük a halszeleteket, megszórjuk csemege paprikával. Még 20-25 percig főzzük, majd a tojássárgákat tejfellel elkeverjük, és a levesbe habarjuk. Ecettel ízesítjük, a külön kifőzött csipetkével tálaljuk.
|