Levesek : Kéttányéros sertéscsülökleves |
Kéttányéros sertéscsülökleves
2008.06.22. 14:13
Hozzávalók 4 személyre: 1,2 kg sertéscsülök, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg gyökér, 10 dkg zeller, 1 húsleveskocka, 5 dkg vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 10 dkg eperlevéltészta, só, őrölt fehér bors, kurkuma (indiai sáfrány), 4 adag sósburgonya, 4 adag kapormártás.
Megtisztítjuk a sárgarépát, gyökeret, zellert, vöröshagymát. A zöldségféléket hasábokra vágva a hideg vízben feltett sertéscsülökhöz adjuk. Beletesszük a húsleveskockát, a negyedekbe vágott hagymát és lassú tűzön főzzük. Ízesítjük sóval, őrölt fehér borssal, kurkumával, fokhagymával. Közben elkészítjük a sósburgonyát és a kapormártást. Amikor a csülökhús megpuhult, kivesszük, és a csontot kihúzzuk. Felszeleteljük és kevés levest ráöntve, melegen tartjuk. Külön sós vízben megfőzzük az eperlevéltésztát, leöblítjük és a levesbe tesszük. Egyszerre kínáljuk a levest, a húst, majd a köretet és a mártást. Természetesen más körettel és mártással is készíthetjük.
|