Frankfurti leves
2008.06.22. 14:08
Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg vegyes zöldség, 3 dkg zsír vagy étolaj, 6 dkg vöröshagyma, 30-40 dkg sertéscsont, 3 dkg vaj, 3 dkg liszt, ˝ csomó zöldpetrezselyem, 25 dkg kelkáposzta, egy kávéskanálnyi pirospaprika, csipetnyi törött bors, 1 dl tejföl és 1 pár frankfurti virsli.
25 dkg kelkáposztát, 20 dkg megtisztított vegyes zöldséget apróra vágunk, és kevés zsíron vagy olajon megpirítjuk, majd egy evőkanálnyi finomra vágott vöröshagymával tovább pirítva feleresztjük 1˝ liter csontlével (lehet kockából is). Ha vízzel eresztjük fel, tegyünk a levesbe fél kg sertéscsontot. Főzzük ki a levest jó ízesre. Egy kis vajas rántással, amelybe egy evőkanálnyi zöldpetrezselymet tettünk, majd némi törött borssal ízesítjük. Majd még egy kis tejfölt adunk hozzá. Tálalás előtt apró karikákra vágott virslit teszünk a levesbe, mellyel újból forraljuk egy kissé. Zsírban pirított zsemlekockával adjunk az asztalra. (Az igazi, ha kelkáposzta helyett kelbimbót teszünk bele.)
/Ezzel lettek a magyar szakácsok világbajnokok, Frankfurtban!/
|