Levesek : Paradicsomleves sajtgaluskával |
Paradicsomleves sajtgaluskával
2008.06.22. 14:06
Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg zöldség (sárgarépa, gyökér), 3 dkg zsír vagy olaj, 3 dkg liszt, 1 kg nyers paradicsom vagy 6 dl paradicsomlé, 5 dkg sajt, 8 dkg cukor, ízlés szerint só.
20 dkg megtisztított apróra vágott zöldséget megpirítunk 3 dkg zsírban vagy olajban, meghintünk egy evőkanálnyi liszttel, egy kissé pirítjuk még, csak azután eresztjük fel 1-2 dl vízzel és a paradicsommal. Jól felforraljuk, s miután több ízben megkevertük, szitán áttörjük. Sajtgaluskákat (liszt, tojás, reszelt sajt) főzünk bele, és reszelt sajttal meghintve adjuk asztalra.
|