Tenger gyümölcsei kínai kellel
2008.06.22. 11:32
Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg savanyított kínai kel (vagy savanyú káposzta), 40 dkg sovány sertéshús, 1 nagy testű rák húsa, 2,5 dkg szójatészta, 2,5 liter erőleves Lehet kockából is), 15 db apró rák, 2 Szent Jakab-kagyló, l kis gyömbérdarab, 3-4 db újhagyma, 25 dkg sovány marhahús, 2 evőkanál száraz fehérbor, l kávéskanál só, 1 csipetnyi őrölt bors.
Forrásban levő vízben főzzük 30 percig a sertéshúst. Ha nem konzervrákunk van, tisztogassuk meg, mossuk át, törjük fel az ollóit és a kinyert húst, szeleteljük 6 darabba. Törjük a tésztát 15 cm-es darabokra, majd 5 percig áztassuk vízbe, csöpögtessük le. A kagylót és az apró rákot mossuk át. Aprítsuk pálcikákra a gyömbért. Vágjuk vékony karikákra a zöldhagymát. Öblítsük le a kelt vagy a káposztát, és tegyük félre. Szeleteljük a marhahúst rostjainak irányában egészen vékony csíkokra. Ha a sertéshús megfőtt, szeleteljük ugyancsak keskeny csíkokra. Elég nagy wokban forraljuk fel az erőlevest, tegyük bele az apró rákot, a hagymát, a kagylót és a gyömbért. Forraljuk fel, utána adjuk hozzá a kelt vagy a káposztát, a húst és a rákollók húsát. Főzzük fedő alatt, enyhe tűzön 20 percig, majd tegyük bele a marhahúst, a szójatésztát és a rizsbort. Sózzuk, borsozzuk meg. Főzzük addig, amíg a marhahús vörössé nem válik. Kínáljuk forrón, adjunk az asztalra szójamártást és szójasajtot.
|