Szecsuani csípős falatkák
2008.06.22. 11:27
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg marhahús, 4 zöldhagyma, 2 halványító zellerszár, 4 sárgarépa, 2 evőkanál kukoricaliszt, 2 evőkanál szójamártás, 2 evőkanál cherry, 1 evőkanál Hoi Sin szósz, 3 kávéskanál chilimártás (vagy cseresznyepaprika-krém), csipetnyi só, 3 evőkanál olaj.
A húst öt centiméter hosszú, vékony csíkokra vágjuk, sózzuk és megforgatjuk a kukoricalisztben. Szeleteljük a répát és a zellert, fölaprítjuk a hagymát. Megforrósítjuk az olajat, belerakjuk a zöldhagymát. Egy perc után hozzáadjuk a húst. Négy percig sütjük, majd beletesszük a zellert és a répát. Újabb két perc múlva beleöntjük a szóját, a cherryt, a Hoi Sin és chilimártást. Fölforraljuk és további egy percig pároljuk. Párolt rizst kínálunk mellé.
|