Illatos gombás marhahús
2008.06.22. 11:25
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg sovány marhahús, 5 dkg szárított vargánya (vagy illatos kínai gomba), 1 tojásfehérje, 2,5 evőkanál szójamártás, 1 kávéskanál kukoricaliszt, 7 evőkanál olaj, 10 dkg konzerv bambuszrügy, 1 evőkanál vörösbor, 1 kávéskanál cukor, fél kávéskanál só.
Áztassuk be a gombát húsz percre langyos vízbe. Vágjuk a húst nagyon kicsi kockákra. Keverjük össze a tojásfehérjét a kukoricaliszttel és 1 evőkanál szójamártással. Adjuk hozzá a húst, hagyjuk állni 50 percig. Vágjuk a bambuszrügyet keskeny csíkokra, a paprikával együtt. Mossuk meg, szárítsuk meg a koriander zöldjét. Vágjuk le a gomba tönkjét és daraboljuk fel. Hevítsünk fel 4 evőkanál olajat egy wokban. Ha már nagyon forró, tegyük bele a húst, kevergessük állandóan. Amikor a hús színe megváltozik, vegyük ki a serpenyőből. A maradék olajat hevítsük fel, tegyük bele a gombát és a bambuszrügyet. Rövid sütés után tegyük vissza a serpenyőbe a húst, öntsük hozzá a maradék szójamártást, tegyük bele a sót, a cukrot és a bort. Kevergessük 1 percen át. Tálaláskor díszítsük az ételt pirospaprikacsíkokkal és koriander zöldjével.
|