Halnyársak
2008.06.22. 11:20
Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg tengeri halfilé, 30 dkg fogas filé, 30 dkg lazac filé, 40 dkg paradicsom, 30 dkg zöldpaprika, 20 dkg hagyma, 0, 5 dl olívaolaj, só, őrölt bors, szárított oregánó, négy hurkapálca.
A tengeri halfilét, fogas filét, lazac filét mossuk át hideg vízben, majd szalvétával itassuk le szárazra. Vágjuk fel kisebb 4x4 cm-es kockákra. Keverőedényben a halakat, sózzuk, borsozzuk, hintsük meg oregánóval, keverjük össze, és tűzdelésig tegyük hűtőbe. A paradicsomokat is vágjuk nagyobb cikkekre, a paprikát szintén kockákra vágva együtt (melyet előtte kicsumáztunk), a tisztított hagymát negyedekbe vágjuk és szedjük szét. Tűzzük felváltva a halakat, paradicsomot, paprikát, hagymát a (4 db) nyársra, majd kenjük meg olívaolajjal bőségesen és a pácolt nyársakat, helyezzük az olajjal felhevített wokba, és süssük (többször forgatva) kb. 10 percen keresztül. Salátákkal tálalhatjuk.
|