Csirkecombok illatfelhőben
2008.06.22. 11:18
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg ( 8 db kicsi) csirkecomb, 15 dkg vöröshagyma, 10 dkg sárgarépa, 5 dkg zeller, 10 dkg póréhagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 db citrom reszelt héja, 5 dkg liszt, 1 dl vörösbor, 1 db babérlevél, 1 db rozmaring ág (kicsi), 1 szál kakukkfű, oregánó, 1dl olaj, őrölt bors, só.
Fűszerkeveréket készítünk; a sót, borsot, zúzott fokhagymát, oregánót, reszelt citromhéjat jól összekeverjük, és a csirkecombokat erősen bedörzsöljük vele. Wokban vagy tárcsán, olajat forrósítunk, majd a combokat lisztbe forgatjuk és a wokban felhevített, zsírban pirosra, sütjük. Az apró kockára vágott vöröshagymát, a karikára vágott sárgarépát, a gyufaszálra vágott zellert, a vékonyra vágott póréhagymát, hozzáadjuk a csirkéhez, hogy együtt párolódjanak. Beleöntjük a vörösbort, belehelyezzük a babérlevelet, kakukkfüvet, a rozmaringot, megszórjuk borssal. Puhára párolás után, forrón tálaljuk.
|