Rigó Jancsi
2008.06.22. 10:50
Hozzávalók 4 személyre: -tészta; 7 tojásfehérje, 7 tojássárgája, 6 evőkanál hideg víz, 13 evőkanál kristálycukor, 4 evőkanál kakaó, 9 evőkanál liszt, 5 dkg vaj –krém; 2 evőkanál zselatin, 8 dl tejszín, 6 dkg kakaó, 12 dkg vaníliás cukor.
A tojásfehérjéket a vízzel és a kristálycukorral, kemény habot verünk. Egyenként, óvatosan hozzákeverjük a tojássárgákat. Ezután a kakaót és a lisztet is óvatosan, folytonos habveréssel hozzáadjuk. Erősen kivajazott, lisztezett nagy tepsiben sütjük meg, úgy, hogy 2 cm-es vastag tésztát süssünk. Először 180Cş-on sütjük, majd a hőmérsékletet, 150Cş-ra csökkentve szárítjuk. A tepsiből kiborított, megsült tésztát kettévágjuk. Közben elkészítjük a krémet; a zselatint, vízben feloldjuk. A tejszínből kemény habot verünk, amit a kakaóval és a vaníliás cukorral ízesítünk. Fokozatosan, állandó keverés közben belecsurgatjuk a zselatint. A tejszínt rásimítjuk az egyik lapra. A másik lap tetejét olvasztott csokoládéval bevonjuk, 5x5cm-es kockákat vágunk, és így felszeletelve ráhelyezzük a tejszínes töltelékre. Forró vízbe mártott, és szárazra törölt késsel felszeleteljük.
|