A lisztből, 2 tojásból kevés só hozzáadásával tésztát gyúrunk. Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, és másfél centis szalagokra vágjuk. Forrásban levő sós vízben kifőzzük, hideg vízzel lehűtjük, leszűrjük, és felhasználásig melegen tartjuk. Rozsdamentes habüstben a 4 tojássárgáját vajjal, porcukorral simára keverjük, reszelt citromhéjjal és mazsolával ízesítjük. Hozzáadjuk a tejfelt, a cukorral felvert 4 tojás kemény habját, és már kifőtt szalagmetéltet. Lazán összekeverjük. Rozsdamentes tepsit vajjal kikenünk, zsemlemorzsával megszórjuk, és az összekevert tészta egyharmad részét a tepsi aljában egyenletesen elosztjuk. Bőven megszórjuk darált mákkal, tésztát helyezünk rá, melyet barackízzel megkenünk, és ezt a folyamatot addig végezzük, míg a tepsi meg nem telik. (Ügyeljünk arra, hogy a tetejére a bekevert tészta kerüljön.) Sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütjük. Előmelegített tálon, kockára vágva tálaljuk, meghintve porcukorral.