Fahéjas-borízű muffin
2008.06.22. 10:39
Elkészítési idő: 70 perc
Hozzávalók: 12,5 dkg vaj, 3 savanykás (borízű) alma, 12,5 dkg cukor, 25 dkg liszt, fél csomag sütőpor, 2 teáskanál őrölt fahéj, 2 tojás, ˝ dl tej
Ö s s z e á l l í t á s:
A vajat megolvasztjuk, és kikenjük vele a muffinformát. A maradék vajat hagyjuk kihűlni. Az almát meghámozzuk, húsát apró kockákra vágjuk. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük.
Összekeverjük a cukrot a liszttel, a sütőporral, 1 teáskanál fahéjjal, egy csipet sóval, és végül az almát is beledolgozzuk. A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a vajat és a tejet. Kanalanként a lisztes-almás keverékbe dolgozzuk úgy, hogy ne túl folyékony masszát kapjunk.
A masszát a muffinformába szedjük, és a sütő középső rácsán kb. 30-35 percig sütjük. A maradék fahéjjal megszórva kínáljuk. Borsodót adhatunk mellé külön csészében.
|