Almás béles - hájas tészták
2008.06.21. 20:54
Elkészítési idő: 90 perc
Hozzávalók: 50 dkg réteslisztből, 2 dl tejföllel, 1 tojással, kevés rummal és langyos sós vízzel rétestészta keménységű tésztát készítünk.
Vékonyra kinyújtjuk, és a közepére teszünk a liszttel egyenlő súlyú megtisztított, kétszer átdarált hájat. Összehajtjuk és 15 percig pihentetjük. Háromszor kisodorjuk, hajtogatjuk, közben mindig 15 percig pihentetjük. A harmadik kisodrás után összehajtva 24 óráig hűtőszekrényben tároljuk, majd kinyújtjuk, két részre osztjuk, egyik felét kikent tepsibe tesszük, és rákenjük a megpárolt, cukros, reszelt, citrommal ízesített almatölteléket. A tészta másik felét ráborítjuk, tojásfehérjével megkenjük, vagdalt mandulával meghintjük, és jó erős tűznél megsütjük.
|