Töltött aranygaluska (képpel)
2008.06.21. 20:52
Töltött aranygaluska
Hozzávalók: 1 dl langyos tejben feloldunk 4 dkg cukrot, ebben felfuttatunk 2,5 dkg élesztőt. 2-3 dl langyos tejben elkeverjük a 3 tojássárgáját, a 10 dkg olvasztott vajat és jól kidolgozzuk az élesztővel a fentieket, és 50 dkg liszttel, csipetnyi sóval, 1 citrom reszelt héjával lassan dolgozzuk be a tejes keveréket.
Hólyagosra kidolgozzuk, langyos helyen, melegen tartva duplájára kelesztjük. A tésztát csaknem fél cm-es vastagságúra nyújtjuk. Egyik felét megkenjük 20 dkg lekvárral, majd erre ráhajtjuk a tészta másik felét. Pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. 10 dkg olvasztott margarinba mártjuk, majd 25 dkg darált dió és 15 dkg porcukor keverékébe és kikent formába, szorosan egymás mellé rakva forró sütőben ugyanúgy, mint a hagyományos aranygaluskát, készítjük el.
|