Bártfai Laci bácsi

Kezdőlap
Magamról
Kiadóim elérhetősége
Képtár
Videók
Vendégkönyv
E-mail nekem
Bannerek-linkek

 

Mit főztél ma? Írd ide

Saját receptjeid Ide írd!

Blog-olok

Próba

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Látogatottság
Indulás: 2008-06-15
 

 

 

 

 

 

Cafe Nero

Fehér csokoládés habos kávé

Café Royal

Cafe d'Amour

Mocha Cappuccino

Argentín kávé

Belga kávé

Gyerek Sangria

Mézes banánhűsítő

Bloody Mary (12 cl)

Gyümölcslimonádé

 

 

 

Google PageRank

Google Pagerank mérés, keresooptimalizálás

 

 
Fényújság

 

"Helyes étkezés"-Okos gondolatok a tejberizstől-Banánnal a kötélidegekért-Aszalt gyümölcs a nyugodt álmokért-Így szabadulhatsz meg 40 kg-tól! - mintaétrenddel-Tavaszi tisztító kúra felkészítés-"Fogyókúra"-Nem tudsz lefogyni? Rejtett okai lehetnek!-4 hét alatt 4 kiló - Itt az antistressz-diéta-4 szuper koktél 1 napos tisztítókúrához-7 természetes vírusölő - tények és tévhitek-A legjobb energetizáló táplálkozási tippek-"Gyógyítás étellel"-Gyógyító teák!!!-/
 
 
Édességek
Édességek : Somlói galuska (eredeti) - piskóta

Somlói galuska (eredeti) - piskóta

  2008.06.21. 20:50


Somlói galuska (eredeti)
 
Elkészítési idő: 160 perc
 
Hozzávalók: Piskóta: 6 tojás, 12 evőkanál cukor, 6 evőkanál víz, 1 mokkáskanál sütőpor, 1 evőkanál kakaó, 1 evőkanál darált dió, 4+3+3 evőkanál liszt. Sárga (vanília krém): 1 liter tej, 7 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag vaníliás pudingpor, 2 tojás. Rumos öntet: 10 dkg mazsola, 1,5 dl víz, 7 evőkanál cukor, 3 evőkanál rum, reszelt citrom- és narancshéj. Csoki öntet: 5 evőkanál cukor, 1 dl víz, 1 púpos evőkanál kakaópor, 3 evőkanál rum, 1 csomag vaníliás cukor. Hintéshez: 10 dkg dió durvára vágva. Díszítéshez: tejszínhab (0,5 l tejszín).
 

Először érdemes az öntetek elkészítésével kezdeni, mert úgy is hidegen kell őket felhasználni. Sárga krém: összerázzuk-kikeverjük a pudingport, cukrot, tojássárgájáját, vaníliás cukrot egy kevés hideg tejjel s ezt a masszát a felforralt többi tejhez öntjük, habverővel kevergetjük és sűrűsödés után még forrón, belekeverjük az előzőleg felvert tojásfehérjét is. Rumos öntet: a cukrot a vízzel fölforraljuk. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a többi hozzávalót - a megmosott alaposan megtisztított mazsolát is - hűlni hagyjuk. Csoki öntet: fölforraljuk a vízzel a cukrot és a kakaót, majd lehúzva a tűzről belekeverjük a többi hozzávalót. Ez tálalásig a hűtőben állhat. Piskótalapok: kiszemelünk egy kb. 25x35 cm-es magasfalú tepsit - ebben süthetjük is , s majd rétegezhetjük is a piskótát. Kibéleljük sütőpapírral/zsírpapírral. Összeállítjuk a háromféle piskótatésztát, és külön-külön megsütjük. Én a következőképpen szoktam: fölverem a tojások fehérjét félig, hozzáadom a kristálycukrot és a hidegvizet, a sütőport és addig verem, amíg tökéletesen kemény nem lesz. Ekkor hozzáverem - egyenként - a tojások sárgáját, s ezt a masszát 3 egyenlő részre osztom. Az egyikbe csak 4 evőkanál lisztet, a másik kettőbe 3 evőkanál lisztet + 1 evőkanál kakaót, ill. 3 evőkanál lisztet + 1 evőkanál darált diót forgatok bele. Egymás után megsütöm a papírral kibélelt tepsiben. Kb. 1 ujjnyi magas lesz (mint a piskótatekercs), nem szabad kiszárítani, 8-10 perc alatt megsül. A tésztát liszttel megszórt gyúrólapra borítom, egyben lehúzom róla a papírt - ez jó lesz megfordítva a következő réteg piskóta sütéséhez. A harmadik réteghez persze már új papír kell. Ha a piskóták kihűltek, a tepsinkben így rézegezzük: egy réteg piskóta + 1/3 rumos öntet + 1/3 vanília krém + 1/3 rész durvára vágott dió. Ha mind a három réteg készen van, le kell fóliázni és másnapig hideg helyre - hűtőbe - kell tenni. Tálalás: evőkanállal - 3-4 galuskát szaggatunk egy szép desszertes tányérra vagy kehelybe, tejszínhabot nyomunk rá és egy evőkanálnyi csokoládéöntetet csorgatunk a tetejére.

 

Bookmark and Share

 

Levesek

 

Köretek
 
Húsos ételek
 
Édességek
 
Hidegkonyha
 
Saláták
 
Grill,nyárs,bogrács
 
Hal és tengeri ételek
 
Erdei és vad ételek
 
Egytál ételek
 
Ünnepi ételek
 
Italok, koktélok
 
Évszakok ételei
 
Kenyerek,péksütemények
 
Gyorsételek:reggelik és vacsorák
 
Szervírozás, terítés
 
Fogyókúra (evéssel)
 
Gyógyítás étellel
 

 

Praktikák

Helyes étkezés

Helyes étkezés

Magyar étkezési kultúra

A mesterség kialakulása

Jótanácsok

 

Konyhai szótár

 

 

 

Design by

Semilin Graphic

Sztár szakácsok

Híres szakácsok

 

Add a starlaphoz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hőtérkép

Hőtérkép

Felhőkép

Felhőkép

 

Add to Google


Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?