Kapros velőkrémleves (esküvőre)
2008.09.15. 18:11
Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg sertésvelő, 5 dkg margarin, 15 dkg vegyes zöldség, 8 dkg zeller, 1 csokor snidling, 1 csokor kapor, 2 dl tejszín, 1 dl fehérbor, 2 tojássárgája, só, őrölt fehérbors.
A felhevített margarinon lepirítjuk, a megtisztított és apró kockára vágott zöldséget, zellert, finomra vágott kaprot, snidlinget. Langyos vízben megtisztítjuk hártyájától a velőt és késsel apróra vágva a zöldséghez adjuk. Amikor megpuhult, lisztszórással sűrítjük, tejszínnel és fehérborral hígítjuk és kb. 8 dl vízzel felöntve ízesítjük. Kiforralás után átpasszírozzuk és a maradék tejszínnel, tojássárgájával finomítjuk (legírozzuk). Tálaláskor apró kockára vágott velőt és friss finomra vágott kaprot adunk hozzá.
|