Szarvasfilé somlevéllel
2008.11.22. 15:44
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg szarvascomb, 1 dl olaj, 20 dkg vöröshagyma, 4 zöldpaprika, 4 közepes paradicsom, őrölt bors, só, 10 db ősszel szedett somlevél.
A szarvascombot –miután megtisztítottuk inas, hártyás részeitől—ujjnyi vastagra, szeletekre vágjuk. Húsverővel kiverjük és őrölt borssal, sóval meghintve, serpenyőben kevés olajon hirtelen kisütjük. A megtisztított és kockára vágott hagymát megpirítjuk az olajban, melyben a szarvasszeletek sültek. Amikor a hagyma pépszerűvé válik, felöntjük kevés vízzel és belehelyezzük a hússzeleteket. Fedő alatt puhára pároljuk, néha egy kevés vizet aláöntve, hogy ne égjen le. Amikor a hús már háromnegyedig puha, beletesszük az előzőleg kicsumázott és megmosott, felkarikázott zöldpaprikát, a megmosott, negyedekre vágott paradicsomot és a csíkokra vágott somleveleket. Mikor megpuhult, tálaljuk. Fontos, hogy a somleveleket ősszel szedjük, mikor azok íze és bíborpiros színe ilyenkor a legjobb. Díszíthetjük az ételt, néhány szem sommal.
|