Bártfai Laci bácsi

Kezdőlap
Magamról
Kiadóim elérhetősége
Képtár
Videók
Vendégkönyv
E-mail nekem
Bannerek-linkek

 

Mit főztél ma? Írd ide

Saját receptjeid Ide írd!

Blog-olok

Próba

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Látogatottság
Indulás: 2008-06-15
 

 

 

 

 

 

Cafe Nero

Fehér csokoládés habos kávé

Café Royal

Cafe d'Amour

Mocha Cappuccino

Argentín kávé

Belga kávé

Gyerek Sangria

Mézes banánhűsítő

Bloody Mary (12 cl)

Gyümölcslimonádé

 

 

 

Google PageRank

Google Pagerank mérés, keresooptimalizálás

 

 
Fényújság

 

"Helyes étkezés"-Okos gondolatok a tejberizstől-Banánnal a kötélidegekért-Aszalt gyümölcs a nyugodt álmokért-Így szabadulhatsz meg 40 kg-tól! - mintaétrenddel-Tavaszi tisztító kúra felkészítés-"Fogyókúra"-Nem tudsz lefogyni? Rejtett okai lehetnek!-4 hét alatt 4 kiló - Itt az antistressz-diéta-4 szuper koktél 1 napos tisztítókúrához-7 természetes vírusölő - tények és tévhitek-A legjobb energetizáló táplálkozási tippek-"Gyógyítás étellel"-Gyógyító teák!!!-/
 
 
Hal és tengeri ételek
Hal és tengeri ételek : Haltorta

Haltorta

  2008.10.12. 09:27


Hozzávalók 12 szeletre: 2 pontyfej, 2 ponty farok, 5 dkg zselatin, 20 dkg füstölt lazac, 40 dkg pontyfilé, 20 dkg harcsafilé, 5 dkg kaviár, 10 dkg paradicsompüré, 8 dkg porcukor, 1 citrom, 8 dkg rákfarok, 8 dkg rákolló, 25 dkg kígyóuborka, só, kurkuma, 1 nagy tubus majonéz

A pontyfejet és a pontyfarkot, hideg vízben feltesszük főni, sózzuk, meghintjük csipet kurkumával, hogy egy picit sárga legyen.. Amikor minden megpuhult, ruhán átszűrjük, hogy sima átlátszó legyen. Hozzátesszük a hideg vízben simára elkevert zselatint, és felforraljuk. Amikor az aszpik dermedni kezd egy kerek tortaformát kismizírozunk(kikenjük), közben egy kevés aszpikkal összekeverjük a majonézt, mellyel a formát kiöntjük. Hűtőbe tesszük. Közben a halakat, enyhén gyengén sózott vízben megfőzzük, kivéve a füstölt lazacot, melyeket vékony szeletekre vágunk. A főtt halakat ledaráljuk és szűrt citromlével, porcukorral ízesítve az aszpikkalkötött tartármártással összekeverjük, félretesszük. A paradicsompürét szintén kevés olvasztott és lehűtött aszpikkal összekeverjük, hogy a formába öntéskor ne folyjék szét, jól tartson. Ezután a smizírozott és majonézzel kibélelt formát a hűtőből kivéve alját kaviárcsíkkal díszítjük, kenőtoll segítségével olvasztott és lehűtött aszpikkal lekötjük, majd dermesztjük. Dermedés után a forma aljába körülbelül egy cm vastag halpürét teszünk, s hűtőbe rakjuk. A hűtőből kivéve egy sor aszpikos paradicsompürével egy cm vastagságban a formát kiöntjük, újból dermesztjük. A dermesztés után a halpüré fennmaradt részével a formát teljesen kitöltjük, és hűtőbe tesszük. Tálalás előtt a formát egy pillanatra forró vízbe mártjuk, zsírpapírral leterített deszkára kiborítjuk. A rákollókkal, rákfarokkal és a vékonyra szeletelt uborkával díszítjük. Ugyanúgy szeleteljük mint az édes tortát. Ne felejtsék a kést, vágás előtt forró vízbe mártani, minden szelet előtt.

 

Bookmark and Share

 

Levesek

 

Köretek
 
Húsos ételek
 
Édességek
 
Hidegkonyha
 
Saláták
 
Grill,nyárs,bogrács
 
Hal és tengeri ételek
 
Erdei és vad ételek
 
Egytál ételek
 
Ünnepi ételek
 
Italok, koktélok
 
Évszakok ételei
 
Kenyerek,péksütemények
 
Gyorsételek:reggelik és vacsorák
 
Szervírozás, terítés
 
Fogyókúra (evéssel)
 
Gyógyítás étellel
 

 

Praktikák

Helyes étkezés

Helyes étkezés

Magyar étkezési kultúra

A mesterség kialakulása

Jótanácsok

 

Konyhai szótár

 

 

 

Design by

Semilin Graphic

Sztár szakácsok

Híres szakácsok

 

Add a starlaphoz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hőtérkép

Hőtérkép

Felhőkép

Felhőkép

 

Add to Google


Új design! Az egyetlen magyar Olicity és a legaktívabb Zöld Íjász rajongói oldala! 6. évad & Arrowverse hírek!    *****    No.1 Christina Aguilera Fan Site - Minden ami X-Tina, minden héten újdonságok! Katt!    *****    TelenovelasWeb - Hírek, képek, videók, saját véleménnyel tarkított bejegyzések telenovellákról és a színészekrõl! Gyere!    *****    Hamarosan olvashatók lesznek az oldalamon az Asztro-tükör asztrológiai írásai, cikkei.    *****    Gesztenye, gesztenye, gesztenye... és egy álmos sün! Gyertek az októberi rétre Mályvával és Pipitérrel! Irány a Mesetár!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Ha te is a letisztult stílus híve vagy, nézz be hozzám! Smink, ruha, kritika //Style and Stuff// Style and Stuff//    *****    MINDEN HÓNAPBAN INGYENES G-PORTÁL SABLON! TELJESEN ÁTSZERKESZTHETÕ A LEGÚJABB KÓDOKKAL! Ne maradj le egyik hónapban sem!    *****    Rendeld meg az asztrológiai csomagok egyikét és teljesen ingyen megbeszélheted velem a kérdéseidet telefonon, skypeon!!!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film! Film!Film!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!    *****    A CSILLAGJÖVÕ OLDALON RENDKÍVÜLI AKCIÓK,LEHETÕSÉGEK.A MEGRENDELÉSEK UTÁN TELJESEN INGYENES KONZULTÁCIÓ,TANÁCSADÁS.VÁRLAK    *****    Õszi manókalandok a réten! Búcsúztassátok el ti is útra kelõ madarainkat Mályvával és Pipitérrel! Gyertek a Mesetárba!    *****    | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale |    *****    Bûbájos boszorkák - Charmed - Extrák - Érdekességek - Cikkek - Interjúk - Bûbájos boszorkák - Charmed - Charmed -Játékok    *****    Infrashape Horizontal fittness stúdió Debrecen    *****    WISE-VOGUE | SZISSZ ÉS KLAU BLOGJA TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA // WISE-VOGUE // WISE-VOGUE    *****    * GP Life * Webes hírek * Nem csak gportálos oldalaknak * GP Life * Webes hírek * Nem csak gportálos oldalaknak *    *****    Ha fújnak az õszi szelek - forogjanak a papírforgók!!! Négy szép színes forgó érkezett a Mesetárba! Kukkantsatok be!    *****    Légy a magad asztrológusa! INGYENES az asztrológia OKTATÁS az ASZTRO-suliban.