Köretek : RAKOTT BURGONYA (francia módon) |
RAKOTT BURGONYA (francia módon)
2008.09.09. 01:48
Hozzávalók 4 személyre: 1,2 kg burgonya (gülbaba), 10 dkg teavaj, 6 db tojás, 2,5 dl tejföl, 2 dkg zsemlemorzsa. Ízlés szerint: reszelt szerecsendió, frissen őrölt fehér bors, jódozott finomított só.
A megmosott burgonyát (héjában), valamint a 4 tojást megfőzzük, kihűtjük, megtisztítjuk, majd mindkettőt karikákra vágjuk. Ezután 8 dkg vajat 2 tojássárgájával kikeverünk, majd hozzáöntjük a tejfölt, és a frissen reszelt szerecsendióval, az őrölt fehér borssal és sóval fűszerezzük. Jól elkeverjük. Ezután hozzáadjuk a burgonya- és tojáskarikákat, valamint a tojásfehérjéből felvert habot. Lazán összekeverjük, utánízesítjük. Kivajazott, zsemlemorzsával megszórt tűzálló tálba öntjük, tetejét zsemlemorzsával meghintjük, és vajdarabkákat teszünk rá. 200 °C-on aranysárgára sütjük. Natúr sült húsok mellé kínáljuk. Vacsorára önmagában is kiváló étel.
|