Hunyadi rostélyos
2008.10.11. 18:33
Hozzávalók: 4 szelet (56 dkg) rostélyos, 15 dkg makaróni, 1 vöröshagyma, 10 dkg sonka, 1 tojás, 2 dl tejföl, 2 dkg vaj, 1 mokkáskanálnyi paradicsompüré, 1 evőkanálnyi reszelt hagyma, 2 zöldpaprika, 2 paradicsom, liszt, zsír, majoránna, kakukkfű, bors, só.
A főtt makarónit elkeverjük egy vajjal kikevert tojássárgájával, az apróra vagdalt sonkával, 3 kanálnyi tejföllel, egy habbá vert tojásfehérjével, 1 kanálnyi reszelt hagymával, és hozzáadjuk a paradicsompürét, sót, borsot, majoránnát is. A keveréket a kivert és besózott hússzeletekre kenjük, majd felcsavarjuk, hústűvel megtűzzük. Ezeket a batyukat lisztben megforgatjuk, majd kevés zsíron gyorsan körbesütjük. A visszamaradt zsírban megpirítjuk az apróra vágott hagymát, a felkockázott zöldpaprikát és paradicsomot, majd a húsokat visszahelyezzük, borssal és kakukkfűvel fűszerezzük, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha megpuhult, a levében elkeverjük a maradék tejfölt, és még egyszer felforraljuk. Savanyúságnak céklát adhatunk hozzá.
|