Tejszínes-sajtos pecsenye
2008.10.09. 08:40
Hozzávalók: 4 nagy szelet (56 dkg) kicsontozott sertéstarja, 3 dl tejszín, 5 dkg reszelt (félkemény) sajt, késhegynyi őrölt szerecsendió, őrölt fehér bors, só.
Elkészítés:
A tejszínt, a reszelt sajtot és a fűszereket összekeverjük. A gyengén kiklopfolt, sózott és tűzálló tálba tett hússzeletekre öntjük. A tálat lefedjük, és előmelegített, forró sütőben addig sütjük, amíg a hús puha nem lesz. (Ügyeljünk arra, hogy a sajt ne barnuljon meg, mert keserűvé válik. Ha a mártás elég már barnul, de a hús még nem elég puha, öntsünk rá egy kevés vizet, és fedő alatt pároljuk tovább.) Nagyon finom mellé a vajas párolt zöldség vagy a párolt gyümölcsköret.
|