Bártfai Laci bácsi

Kezdőlap
Magamról
Kiadóim elérhetősége
Képtár
Videók
Vendégkönyv
E-mail nekem
Bannerek-linkek

 

Mit főztél ma? Írd ide

Saját receptjeid Ide írd!

Blog-olok

Próba

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Látogatottság
Indulás: 2008-06-15
 

 

 

 

 

 

Cafe Nero

Fehér csokoládés habos kávé

Café Royal

Cafe d'Amour

Mocha Cappuccino

Argentín kávé

Belga kávé

Gyerek Sangria

Mézes banánhűsítő

Bloody Mary (12 cl)

Gyümölcslimonádé

 

 

 

Google PageRank

Google Pagerank mérés, keresooptimalizálás

 

 
Fényújság

 

"Helyes étkezés"-Okos gondolatok a tejberizstől-Banánnal a kötélidegekért-Aszalt gyümölcs a nyugodt álmokért-Így szabadulhatsz meg 40 kg-tól! - mintaétrenddel-Tavaszi tisztító kúra felkészítés-"Fogyókúra"-Nem tudsz lefogyni? Rejtett okai lehetnek!-4 hét alatt 4 kiló - Itt az antistressz-diéta-4 szuper koktél 1 napos tisztítókúrához-7 természetes vírusölő - tények és tévhitek-A legjobb energetizáló táplálkozási tippek-"Gyógyítás étellel"-Gyógyító teák!!!-/
 
 
Praktikák
Praktikák : Mire jók a zöldségek??? (praktikák)

Mire jók a zöldségek??? (praktikák)

  2008.10.07. 23:05


-reszelt citromhéjat úgy kaphatunk egyszerűen, hogy a citromot vékonyan meghámozzuk, megszárítjuk és darálóban a kellő durvaságura őröljük.

-könnyen lehúzható a mandarin héja, ha forró vízzel leöntjük, lecsepegtetjük és aztán hámozzuk.

-az ananász gyorsítja az anyagcserét (nem a konzerv)

-a füge kálcium és foszfor tartalma lassítja a csontritkulást

-a kivinek nagyon magas a C vitamin tartalma, megfázásnál igazi vitaminbomba

-a frissen préselt narancslé a vörösvértestek képződését segíti elő.

-a savanyú káposzta levét zúzodásoknál borogatásként használhatjuk.

- a fokhagyma vértisztító hatású

- a citrom B vitaminban is gazdag, születési rendellenesség megelőzésére is jó

-a C vitamin véd a szívinfarktustól, a rák és a korai öregedés megelőzésében is segít, fontos szerepe van az íny egészségének megőrzésében

- a körte magas káliumtartalma miatt vízhajtó

- a padlizsán enyhíti a reumás fájdalmakat, serkenti az epe működését

-a vaj A, D, K vitamint tartalmaz, hasznos a szemnek,bőrnek, csontoknak és a fogaknak

- a burgonya alapú tésztákhoz héjában főtt burgonyát használjunk, jobb ízű

- burgonyasalátához még melegen vágjuk össze a krumplit

-a nyers, hámozott krumpli nem barnul meg, ha a vízébe egy szelet kenyeret is rakunk

-az öreg, megráncosodott krumplit 2-3 órát hideg vízben áztatjuk, visszanyeri frissességét

-krumplisalátához tojásszeletelővel is vághatjuk a krumplit

-ha a krumpli főzővízébe egy kis tejet is rakunk, akkor finomabb lesz

-főzésnél a krumpli nem fog szétrepedni, ha puhuláskor levesszük a tűzről és gőzben puhul meg

-azért, hogy a mártás ne "bőrösödjön" meg, miután levettük a tűzről pici vajat morzsoljunk rá (pudingnál és szószoknál is lehet)

-ha túl híg lett a mártás, akkor egyenlő arányú vajat és lisztet összegyúrni, belecsipegetni és 2-3 percet visszarakni és forralni

-petrezselymet csak a főzés végén tegyük az ételbe, mert főzés közben vitamintartalma csökken

-nyáron nehezebben savanyodik meg a tej, ha felforraljuk egy kis cukorral. 1l tejhez 2dkg cukor

-főzésnél fehér marad a karfiol, ha a főzővízbe egy kevés tejet is rakunk

-a karfiol főzésekor a "szaga" megszűnik, ha egy nyers krumplit is belefőzünk

-sárga- vagy őszibarackot úgy fagyaszthatunk le, hogy hámozás után cukros-citromos vízzel leforrázzuk, lecsepegtetjük, majd jól záródó zacskóba rakjuk

-a ribizlit mosás után zacskóba rakni, megszórni 1-2 evk.porcukorral és úgy lezárni, fagyasztani

-a fonnyadt zöldség friss lesz, ha hideg vízbe áztatjuk,amibe 1 evk. ecetet rakunk

-ha elsóztuk a levest, vizet adni hozzá, vagy bele egy tojásfehérjét, amit szürővel kiszedünk. Rántott- vagy gulyáslevesnél belereszelni egy nyers krumplit és puhára főzni

-a reszelt citrom- és narancshéjat cukorral elkeverni és jól záródó üvegben a hűtőben tárolni

- ha csak pár csepp citromlé kell, akkor a citromra kis lyukat fúrni és úgy megnyomni

-ha túl lágy lett a tortakrém, akkor piskótamorzsával, darált háztartási keksszel, vagy darált dióval sűríthetjük

-szép, magas piskótát úgy kapunk, ha a sütő ajtaját hurkapálcával kitámasztjuk és úgy sütjük meg. Ha készen van, akkor kikapcsolni és otthagyni kihűlni

-az élesztő jól bírja a fagyot, többet is lehet belőle lefagyasztani, 1g-onként csomagolva, így bármikor annyit lehet kivenni, amennyire szükség van

-a folyadék alapú ételeket kocka alakú dobozban érdemes lefagyasztani, majd kivenni a dobozból és zacskóban lehet tárolni. Jobb a helykihasználás.

-a hagyma- és halszagot ecetes sós vízzel lehet megszüntetni

-ha nagyon erős a hagyma, akkor felhasználásig megpucolva, hideg vízben célszerű áztatni

-petrezselyem a kaporhoz és a zellerzöldjéhez hasonlóan hűtőszekrényben egy hétig is friss marad, ha egy vízzel teli pohárba állítjuk. A vizet azonban kétnaponként cserélni kell. Télen legcélszerűbb napos helyen fonnyasztott, és félárnyékos helyen szárított, vagy mélyhűtött fűszernövényeket használni. Gyorsfagyasztás előtt a megmosott leveleket terítsük szét, és szikkasztás után adagonként polietilénfóliába csomagolva tegyük háromcsillagos mélyhűtőbe. A konyhakész kapor és zellerzöldje, illetve petrezselyem fagyasztásának másik módja, hogy az apróra metélt leveleket egy jégkockatartóba tömködjük, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Télen vegyünk ki egy kockát, és fagyottan dobjuk a levesbe. Ha sütéshez használjuk tegyük teaszűrőbe, és felengedés után nyomkodjuk ki belőle a vizet. Ismeretes még a petrezselyem sóval való tartósítása is, de ennek a módszernek nagy hátránya, hogy fennáll az ételek túlsózásának veszélye.

-almaecet gyorsítja a zsiradékok lebontását is, és ezzel elősegíti a fogyást. Egyébként a népi gyógyászatban gyógyszerként is alkalmazzák. Ha naponta megiszunk 1 deciliternyi vízben feloldott 2 mokkáskanálnyi almaecetet és 1 mokkáskanálnyi mézet, akkor megszűnik a fáradékonyságunk, fokozódik a szellemi frissességünk, és javul az emlékezőtehetségünk. Ezenkívül csökken a magas vérnyomás, elmúlik a szédülés, javul az étvágy, és ellenállóbbá válik a szervezet a meghűlésekkel szemben. Ez a csodás hatás a nagyszámú összetevőnek tudható be. A mézben található vitaminoknak és ásványanyagoknak se szeri, se száma. Azt viszont kevesen tudják, hogy az almaecetben 90 olyan anyag van, amelyek a szervezet számára különösen fontosak. Az almaecet önmagában is javítja az anyagcserét, serkenti az emésztést, csökkenti a vérzsírokat, aktiválja a szív- és veseműködést, és feszessé, üdévé varázsolja a bőrt.

Nem kell megvenni a drága külföldi terméket, mert Szárított Paradicsomot mi is készíthetünk. A megmosott Lucullus paradicsomot vágjuk vastag karikákra, és mindkét oldalát alaposan sózzuk be. Tálcára rakva, tűző napon szárítsuk zörgősre. A kisméretű paradicsomot elég kettévágni, és sóba hempergetni. Közben időnként forgassuk át, hogy egyenletesen száradjon. A só felszínre hozza a nedvességtartalmát, és megakadályozza a megromlását. Ízét, aromáját keményre száradva is megtartja. Fémfedővel zárható üvegben tároljuk. Felhasználás előtt langyos rakjuk vízbe, és áztassuk ki belőle a sót. Leszűrés után locsoljuk meg őrölt borssal ízesített olívaolajjal

 

Bookmark and Share

 

Levesek

 

Köretek
 
Húsos ételek
 
Édességek
 
Hidegkonyha
 
Saláták
 
Grill,nyárs,bogrács
 
Hal és tengeri ételek
 
Erdei és vad ételek
 
Egytál ételek
 
Ünnepi ételek
 
Italok, koktélok
 
Évszakok ételei
 
Kenyerek,péksütemények
 
Gyorsételek:reggelik és vacsorák
 
Szervírozás, terítés
 
Fogyókúra (evéssel)
 
Gyógyítás étellel
 

 

Praktikák

Helyes étkezés

Helyes étkezés

Magyar étkezési kultúra

A mesterség kialakulása

Jótanácsok

 

Konyhai szótár

 

 

 

Design by

Semilin Graphic

Sztár szakácsok

Híres szakácsok

 

Add a starlaphoz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hőtérkép

Hőtérkép

Felhőkép

Felhőkép

 

Add to Google


A csillagjövõ oldalon,nem csak alacsonyak az árak, hanem a tanácsadás, teljesen ingyenes. Szeretettel várlak minden nap    *****    Új design! Az egyetlen magyar Olicity és a legaktívabb Zöld Íjász rajongói oldala! 6. évad & Arrowverse hírek!    *****    No.1 Christina Aguilera Fan Site - Minden ami X-Tina, minden héten újdonságok! Katt!    *****    TelenovelasWeb - Hírek, képek, videók, saját véleménnyel tarkított bejegyzések telenovellákról és a színészekrõl! Gyere!    *****    Hamarosan olvashatók lesznek az oldalamon az Asztro-tükör asztrológiai írásai, cikkei.    *****    Gesztenye, gesztenye, gesztenye... és egy álmos sün! Gyertek az októberi rétre Mályvával és Pipitérrel! Irány a Mesetár!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Ha te is a letisztult stílus híve vagy, nézz be hozzám! Smink, ruha, kritika //Style and Stuff// Style and Stuff//    *****    MINDEN HÓNAPBAN INGYENES G-PORTÁL SABLON! TELJESEN ÁTSZERKESZTHETÕ A LEGÚJABB KÓDOKKAL! Ne maradj le egyik hónapban sem!    *****    Rendeld meg az asztrológiai csomagok egyikét és teljesen ingyen megbeszélheted velem a kérdéseidet telefonon, skypeon!!!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film! Film!Film!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!    *****    A CSILLAGJÖVÕ OLDALON RENDKÍVÜLI AKCIÓK,LEHETÕSÉGEK.A MEGRENDELÉSEK UTÁN TELJESEN INGYENES KONZULTÁCIÓ,TANÁCSADÁS.VÁRLAK    *****    Õszi manókalandok a réten! Búcsúztassátok el ti is útra kelõ madarainkat Mályvával és Pipitérrel! Gyertek a Mesetárba!    *****    | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale |    *****    Bûbájos boszorkák - Charmed - Extrák - Érdekességek - Cikkek - Interjúk - Bûbájos boszorkák - Charmed - Charmed -Játékok    *****    Infrashape Horizontal fittness stúdió Debrecen    *****    WISE-VOGUE | SZISSZ ÉS KLAU BLOGJA TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA // WISE-VOGUE // WISE-VOGUE    *****    * GP Life * Webes hírek * Nem csak gportálos oldalaknak * GP Life * Webes hírek * Nem csak gportálos oldalaknak *    *****    Ha fújnak az õszi szelek - forogjanak a papírforgók!!! Négy szép színes forgó érkezett a Mesetárba! Kukkantsatok be!