Bártfai Laci bácsi

Kezdőlap
Magamról
Kiadóim elérhetősége
Képtár
Videók
Vendégkönyv
E-mail nekem
Bannerek-linkek

 

Mit főztél ma? Írd ide

Saját receptjeid Ide írd!

Blog-olok

Próba

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Látogatottság
Indulás: 2008-06-15
 

 

 

 

 

 

Cafe Nero

Fehér csokoládés habos kávé

Café Royal

Cafe d'Amour

Mocha Cappuccino

Argentín kávé

Belga kávé

Gyerek Sangria

Mézes banánhűsítő

Bloody Mary (12 cl)

Gyümölcslimonádé

 

 

 

Google PageRank

Google Pagerank mérés, keresooptimalizálás

 

 
Fényújság

 

"Helyes étkezés"-Okos gondolatok a tejberizstől-Banánnal a kötélidegekért-Aszalt gyümölcs a nyugodt álmokért-Így szabadulhatsz meg 40 kg-tól! - mintaétrenddel-Tavaszi tisztító kúra felkészítés-"Fogyókúra"-Nem tudsz lefogyni? Rejtett okai lehetnek!-4 hét alatt 4 kiló - Itt az antistressz-diéta-4 szuper koktél 1 napos tisztítókúrához-7 természetes vírusölő - tények és tévhitek-A legjobb energetizáló táplálkozási tippek-"Gyógyítás étellel"-Gyógyító teák!!!-/
 
 
Praktikák
Praktikák : Hasznos konyhai tanácsok !!!!!

Hasznos konyhai tanácsok !!!!!

  2008.08.22. 23:44


Nem fröcsköl a zsír, ha kevés sót teszünk bele.
 
A fokhagymagerezdeket nagyon könnyű szétlapítani, ha előtte kicsit megsózzuk.
 
A szétesésre hajlamos burgonyát sós vízbe tegyük főni, akár héjában, akár meghámozva főzzük, így egyben marad.
 
Ha nagyon erős a hagyma, tisztítás után felvágásig tartsuk hideg vízben.
 
Főzzük a kemény tojást sós vízben, azonnal lejön a héja és nem kell főzés után hideg vízbe tenni.
 
Sült vagy főtt állapotban egyaránt finomabbak az ételek, ha felerészben olajjal, felerészben vajjal készítjük.
 
A savak a zöldségféléket keményítik, ezért csak egészen puhára főtt állapotban ecetezzük a zöldséges ételeket.
 
Igen nehéz az ételből kihalászni tálalás előtt a csak ízt adó, de nem ehető szemes borsot, babérlevelet, fokhagymát stb. Elkerülhetjük, ha a fűszereket egy teafőzőtojásba vagy tüllzacskóba tesszük, egy mozdulattal így kivehető.
 
Csökkenti az ételek C-vitamin tartalmát a többszöri melegítés. A szinte állandóan kapható és vágott zöldpetrezselyemmel, snidlinggel, paprikakrémmel, citromlével pótolhatjuk az elveszett vitamin mennyiségét.
 
A fokhagymára érzékenyebb gyomrúak számára a gerezdeket hámozatlanul főzzük az ételbe.
 
A sárgarépa puhább és jobb ízű lesz, ha főzőlevébe kis vajat teszünk.
 
Gomba, spárga, karfiol, burgonya, gyümölcs főzővizében kis citromlé megakadályozza a sárgulást.
 
A félbevágott hagyma friss marad és szagát sem árasztja, ha a vágási felületet vékonyan zsírral bekenjük.
 
A kellemetlen halszagot eloszlathatjuk, ha a főzővízbe egy evőkanál tejet öntünk.
 
A hal két-három nap múlva is kifogástalan, ha besózva, ecettel átitatott kendőbe csavarjuk.
 
Tejfölt csak az elfogyasztani kívánt ételre tegyünk, mert a másnapra félretett ételben erjedést idézhet elő.
 
AA petrezselymet csak akkor tegyük az ételbe, ha az már teljesen elkészült, mert főzés közben vitamintartalma csökken.
 
Gazdaságosan lisztezhetjük be a hús- vagy halszeleteket, ha a lisztet műanyag hintőporos dobozból szórjuk. Így még edényt sem kell külön piszkítanunk.
 
A hús lényegesen gyorsabban puhul meg, ha sótlanul főzzük, és csak akkor sózzuk, amikor már majdnem kész. A só hatására a hús tömörré, szívóssá válik.
 
Kiszáradt mustárt kevés ecetes vízzel és cukorral tehetünk ismét élvezhetővé.
Nem szárad ki, ha tetejére egy-két csepp olajat öntünk.
 
Marhahús vásárlásakor ügyeljünk arra, hogy a hús faggyúja világos legyen, mert ha sárga, akkor öreg volt az állat.
 
Nyáron a tej savanyodását megakadályozhatjuk, ha forraláskor késhegynyi szódabikarbónát adunk hozzá.
 
A narancs héját szabályos formákra vágjuk, enyhén sós vízbe tesszük és naponta friss sós vizet öntünk rá. 3-4 nap múlva a narancshéj elveszti keserű ízét. Ezután cukorral megfőzzük, majd a sűrű, cukros narancshéjat üvegekbe tesszük. Jól felhasználható ízesítésre, krém vagy torta díszítésére.
 
Mártások:
 
Nem bőrösödnek be, ha hideg helyre húzzuk, ha előtte (még melegen) vajdarabkákkal szórjuk meg. (Montírozás)
 
A tejes, tejszínes mártások, krémlevesek, bársonyosabbak lesznek, ha, kevés tejszínt keverünk a tojássárgákhoz, majd vékony sugárban hozzáöntünk a mártásból, levesből. (Legírozás)
 
Liszttel sűrített mártásoknál csak a zsírjára pirulás után adjuk hozzá a lisztet és kicsit vele pirítsuk, hogy felengedés után a színe megmaradjon.
 
A vajas vagy margarinos papírral is befedhetjük a mártást, de vigyázzunk csak az a fele kerüljön, lefelé ahol a vaj volt. Így nehezebben bőrösödik a mártás.
A hideg mártásokat soha ne csak sima vízzel hígítsuk-melegítsük, mert így elveszíti élvezeti értékét, hanem a jellegét képező anyaggal, pl.: tejjel, tejszínnel, borral, csontlével stb.

 

Bookmark and Share

 

Levesek

 

Köretek
 
Húsos ételek
 
Édességek
 
Hidegkonyha
 
Saláták
 
Grill,nyárs,bogrács
 
Hal és tengeri ételek
 
Erdei és vad ételek
 
Egytál ételek
 
Ünnepi ételek
 
Italok, koktélok
 
Évszakok ételei
 
Kenyerek,péksütemények
 
Gyorsételek:reggelik és vacsorák
 
Szervírozás, terítés
 
Fogyókúra (evéssel)
 
Gyógyítás étellel
 

 

Praktikák

Helyes étkezés

Helyes étkezés

Magyar étkezési kultúra

A mesterség kialakulása

Jótanácsok

 

Konyhai szótár

 

 

 

Design by

Semilin Graphic

Sztár szakácsok

Híres szakácsok

 

Add a starlaphoz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hőtérkép

Hőtérkép

Felhőkép

Felhőkép

 

Add to Google


Astropapa-iskolája mindenkit szeretettel vár és INGYENES TANÁCSOT AD minden kedves érdeklõdõnek!    *****    Supernatural - ODaát - 13. ÉVad - Extrák - Infók - ÉRdekességek - ODaát - Supernatural - 13.ÉVad - Supernatural - ODaát    *****    A csillagjövõ oldalon,nem csak alacsonyak az árak, hanem a tanácsadás, teljesen ingyenes. Szeretettel várlak minden nap    *****    Új design! Az egyetlen magyar Olicity és a legaktívabb Zöld Íjász rajongói oldala! 6. évad & Arrowverse hírek!    *****    No.1 Christina Aguilera Fan Site - Minden ami X-Tina, minden héten újdonságok! Katt!    *****    TelenovelasWeb - Hírek, képek, videók, saját véleménnyel tarkított bejegyzések telenovellákról és a színészekrõl! Gyere!    *****    Hamarosan olvashatók lesznek az oldalamon az Asztro-tükör asztrológiai írásai, cikkei.    *****    Gesztenye, gesztenye, gesztenye... és egy álmos sün! Gyertek az októberi rétre Mályvával és Pipitérrel! Irány a Mesetár!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Ha te is a letisztult stílus híve vagy, nézz be hozzám! Smink, ruha, kritika //Style and Stuff// Style and Stuff//    *****    MINDEN HÓNAPBAN INGYENES G-PORTÁL SABLON! TELJESEN ÁTSZERKESZTHETÕ A LEGÚJABB KÓDOKKAL! Ne maradj le egyik hónapban sem!    *****    Rendeld meg az asztrológiai csomagok egyikét és teljesen ingyen megbeszélheted velem a kérdéseidet telefonon, skypeon!!!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film! Film!Film!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!    *****    A CSILLAGJÖVÕ OLDALON RENDKÍVÜLI AKCIÓK,LEHETÕSÉGEK.A MEGRENDELÉSEK UTÁN TELJESEN INGYENES KONZULTÁCIÓ,TANÁCSADÁS.VÁRLAK    *****    Õszi manókalandok a réten! Búcsúztassátok el ti is útra kelõ madarainkat Mályvával és Pipitérrel! Gyertek a Mesetárba!    *****    | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale |    *****    Bûbájos boszorkák - Charmed - Extrák - Érdekességek - Cikkek - Interjúk - Bûbájos boszorkák - Charmed - Charmed -Játékok    *****    Infrashape Horizontal fittness stúdió Debrecen    *****    WISE-VOGUE | SZISSZ ÉS KLAU BLOGJA TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA // WISE-VOGUE // WISE-VOGUE